Thursday, 19 January 2012

PERBARISAN KOMANDAN

Pada 18 Jan 2012 (Rabu), berlangsungnya perbarisan Komandan untuk tahun 2012 ini melibatkan Platun Thana dan Platun Zain. Seramai 35 Pegawai Kadet Palapes - LAUT ALAM dan 9 Jurulatih terlibat di dalam perbarisan tersebut.

Perbarisan itu juga diserikan dengan upacara pemakaian pangkat bagi jawatan Pegawai Memerintah Kadet, Ketua Division Thana dan Ketua Division Zain.

Pegawai Memerintah Kadet disandang oleh PK ABDUL HADI B HUSSAIN N/V 8704629. Ketua Division Thana disandang oleh PK ADLIN BT SA'EDON N/V 8704640 dan Ketua Division Zain disandang oleh PK MUHAMAD FAHMIE B ISHAK N/V 8704624.


Ketibaan Komandan disambut oleh Ketua Jurulatih Palapes-LAUT ALAM
 

Komandan menerima tabik hormat
Dalam perbarisan itu Komandan juga turut memeriksa Platun - platun yang terlibat.Pemakaian pangkat Pegawai Memerintah Pegawai Kadet Palapes oleh Komandan


Pemakaian pangkat Ketua Division Zain


Pemakaian pangkat Ketua Division Thana
Di dalam ucapannya, Komandan mengharapkan pemegang-pemegang pangkat dapat menjalankan kewajipan serta tanggungjawab yang diberikan dengan gigih dan amanah. 

Tahniah dan syabas kepada pemegang - pemegang pangkat yang telah dilantik. Semoga dapat menjalankan kewajipan yang diamanahkan dengan adil dan saksama.

No comments:

Post a Comment