Tuesday, 31 July 2012

HARI TERBUKA PUSAT HIDROGRAFI NASIONAL 2012

Pelabuhan Klang, 30 Jun - PALAPES-Laut ALAM telah menerima jemputan untuk menghadiri sambutan Hari Terbuka Pusat Hidrografi Nasional 2012 sempena Hari Hidrografi Sedunia bertempat di Pangkalan TLDM Pulau Indah, Pelabuhan Klang, Selangor pada 30 Jun - 1 Julai 2012.

Matlamat utama hari terbuka ini adalah untuk memperkenalkan bidang hidrografi dan peranan PHN kepada masyarakat umum. Pelbagai program telah dirancang bagi menarik minat para pengunjung seperti aktiviti pameran dari beberapa agensi kerajaan dan swasta yang terlibat secara langsung dalam bidang hidrografi di Malaysia.

Para pengunjung awam turut diberi peluang melawat KD PERANTAU dan KD KELANTAN di jeti PHN serta melihat dengan lebih dekat pesawat udara TLDM jenis Super Lynx. Beberapa siri pertandingan seperti futsal dan acara sukaneka turut dibuka kepada golongan dewasa dan juga kanak-kanak.

Pasukan PALAPES-Laut ALAM telah menyertai pertandingan futsal terbuka PHN 2012 dan berjaya hingga ke peringkat separuh akhir. Tahniah diucapkan.


Pasukan PALAPES-Laut ALAM berentap dalam perlawanan futsal


No comments:

Post a Comment